Ratni zločinac propovjeda u katoličkoj crkvi u Karlovcu

Tanjug
Ratni zločinac propovjeda u katoličkoj crkvi u Karlovcu

Karlovac - Hrvatska crkva svetog Jakova u Karlovcu još jedna je u nizu, koja je kao "propovjednika" ugostila ratnog zločinca Daria Kordića.

On je nadaleko poznat kao osuđenika koji se radikalno okrenuo religiji, prenijela je regionalna N1 tv.

Njegova, kako se navodi, zločinačka prošlost nije se, naime, isprečila da se vjernicima katoličke vjeroispovesti u brojnim prilikama obraća sa oltara.

Kordić je juče na misi u pomenutoj crkvi bio pozvan da govori o svom iskustvu s Bogom i zatvorom, prilikom čega su u potpunosti ignorisani razlozi njegovog kažnjavanja.

O ovom događaju izvijestio je portal svetijosip.com, koji je objavio i snimak njegovog izlaganja.

Nakon što je vjernicima čitao o tome kako Bog sa strogošću odgaja svoje sinove, predstavljen je kao haški zatvorenik, da bi kasnije sam kazao za sebe da ga je bog "odgajao u strogoj ljubavi". Vjernicima je poručio da ne strahuju da je "Hrvatska Hristova", zbog čega je nagrađen velikim aplauzom.

Na pitanje kako je biti vjernik u zatvoru odgovorio je:

"Bilo je prelijepo, zato što sam bio s Gospodinom, sa svemogućim Bogom", kazao je i dodao da je bilo potrebno da dospije u zatvor da bi pronašao "ulje za svoju svjetiljku".

Inače, zbog političke odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni, Kordić je osuđen na 25 godina zatvora zbog kršenja zakona ili običaja ratovanja, teških kršenja Ženevskih konvencija, te progona na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, ubistva, nehumanih djela i djela zločina protiv čovječnosti.

U Ahmićima je 16. aprila 1993. ubijeno 116 civila.

Među ubijenima bilo je jedanaestero djece, a najmlađa žrtva imala je samo tri mjeseca.

Koridić je oslobođen 2014. nakon izdržane dvije trećine kazne u austrijskom zatvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana