Produžena istraga protiv Todorića

Srna
Produžena istraga protiv Todorića

Zagreb - Istraga protiv bivšeg vlasnika kompanije “Agrokor” Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih produžena je za najduže šest mjeseci. “Istraga je produžena za pola godine i trebalo bi biti dovršena najkasnije u maju naredne godine”, potvrdio je Hini glavni državni tužilac Dražen Jelenić.


Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, te 12 “Agrokorovih” menadžera i revizora pokrenulo u novembru prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja nekoliko stotina miliona evra /više od milijardu kuna/ iz te kompanije.

Ukupnoj šteti uz Todorićevu imovinsku korist, tužilaštvo je dodalo i dodatnih 43 miliona evra /320 miliona kuna/ pribavljenih za pravno lice falsifikovanjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra bio pušten na slobodu, uz kauciju od milion evra /7,5 miliona kuna/ i zabranu napuštanja Zagreba.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju “Agrokor” obuhvaćeni su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Oni su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u “Agrokoru”, dok su Discordia i Hrstić bili zaposleni u revizorskoj kući “Baker Til” koja je radila revizorske izvještaje za ovu kompaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana