Prijetnje nervnim gasom u Crnoj Gori - na meti sudovi i policija

Srna
Prijetnje nervnim gasom u Crnoj Gori - na meti sudovi i policija

PODGORICA - Nekoliko škola u Crnoj Gori jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama, a na adrese policije i nekih medija stigli su mejlovi da su kanisteri sa otrovnim nervnim gasom postavljeni u više institucija, javili su crnogorski mediji.

Iz crnogorskom Ministarstva prosvjete saopšteno je da će u svim školama u Crnoj Gori nastava danas biti organizovana onlajn zbog prijetećih mejlova koje su dobile.

Otkazana je i eksterna provjera znanja za učenike devetog razreda osnovne škole za izborne predmete. O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Prijetnje o navodno postavljenim bombama stigle su i na adresu redakcije portala "Analitika" u okviru mejla u kojem se navodi da su otrovni gas i eksploziv postavljeni u više sudova širom Crne Gore, kao i u zgradi Uprave prihoda i carina.

U mejlu se navodi da su kanisteri postavljeni u podgoričkom Višem sudu, Sudu za prekršaje, Osnovnom sudu u Podgorici, Osnovnom sudu u Baru, sudovima za prekršaje u Kotoru i Budvi, te u Upravi carina.

Upozorava se da svaki uređaj deset minuta nakon ispuštanja nervnog agneta detonira tri kilograma plastičnog eksploziva C4 po kanisteru.

Prema informacijama Uprave policije, dojave o postavljenim bombama u školama stigle se u nekoliko crnogorskih gradova.

U Crnoj Gori su i juče stigle dojave o postavljenim bombama u Skupštini, većini škola i pojedinim institucijama. Kontrolisano je 165 ustanova i utvrđeno da su sve dojave bile lažne, saopštila je sinoć Uprava policije. Zbog dojava o bombama, nastava u školama i juče je bila organizovana onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana