Pretresi širom Crne Gore: Na udaru 40 članova organizovane kriminalne grupe

GS
Pretresi širom Crne Gore: Na udaru 40 članova organizovane kriminalne grupe

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore, sa svojim službama, nastavlja da sprovodi akcije u cilju borbe protiv organizovanog kriminala

Pretresi se vrše na pedesetak lokacija, a na udaru je više od 40 članova organizovane kriminalne grupe, javlja Dan. Kako je saopšteno iz Uprave policije, akcija se sprovodi od ranih jutarnjih časova.

- Pripadnici UP sa PTJ i PJP, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima sprovode planske aktivnosti, pretrese usmjerene na objekte koje koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa. Pretresi se vrše u Budvi, Baru, Kotoru, Tivtu, Herceg Novom, Cetinju, Podgorici, Nikšiću, Beranama u cilju pronalaska vatrenog oružja, droge i drugih predmeta koji su proistekli iz izvršenja krivičnih djela - saopšteno je iz UP.

Kontrolišu se objekti za koje se sumnja da su vlasništvo ili da ih koriste bezbjednosno interesantna lica.  Takođe, pretresom su obuhvaćena i BIL lica.

Vrši se provjera pojedinih pronađenih predmeta za koje se sumnja  da potiču iz kriminalnih aktivnosti i da služe za iste. Pretresi su u toku i vrše kako na sjeveru, tako u centralnom dijelu Crne Gore i na primorju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana