Prekršajne prijave zbog ometanja književne večeri Matije Bećkovića u Budvi

Srna
Prekršajne prijave zbog ometanja književne večeri Matije Bećkovića u Budvi

Budva - Crnogorska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Budvanina čiji su inicijali D.I. zbog incidenta uoči početka poetske večeri srpskog pjesnika i akademika Matije Bećkovića u Budvi.

Uoči sinoćnjeg Bećkovićevog govora, D.I. je polomio zvučnik na kojem je Budvanka čiji su inicijali D.Lj. pokušala da pusti crnogorsku himnu “Oj svijetla majka zoro”, javile su podgoričke “Vijesti”.


Budvanin je tokom saslušanja u policiji rekao da je tako reagovao jer je mislio da će njegova sugrađanka da aktivira suzavac.

Iz Javne ustanove “Biblioteka Budve”, koja je organizator poetske večeri, najavljeno je da će budvanskoj policiji podnijeti prijavu protiv D.Lj. koja je pokušala da remeti održavanje manifestacije.

Prijavom će biti obuhvaćene još četiri osobe koje su, kako navode, namjeravale da prekinu Bećkovića i gađaju ga sa raznim predmetima.

Uprava Javne ustanove “Biblioteka Budve”, uoči gostovanja Bećkovića, uputila je pismo Centru bezbjednosti Budve u vezi sa tim da se na društvenim mrežama stvara negativna atmosfera i da se građani pozivaju na bunt.

Iz Uprave su tada naveli da su pojedinci najavljivali da će Bećkovića gađati jajima i paradajzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana