Poslanici NSD-a glasaće za novu vladu, rušenje Đukanovića najvažnije

Srna
Poslanici NSD-a glasaće za novu vladu, rušenje Đukanovića najvažnije

PODGORICA - Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić izjavio je da će poslanici te stranke u Skupštini Crne Gore glasati za novu vladu jer je “konačno rušenje režima Mila Đukanovića važnije od svega”, ali da je čudna situacija da 15 dana pred izbor nove vlade nisu poznati svi članovi novog kabineta.

Mandić je istakao da su iz NSD-a više puta ponovili da će glasati za novu vladu jer su se oni, a ne neki drugi, godinama borili za smjenu višedecenijske vlasti, zbog čega je i prirodno da ona glasovima poslanika NSD-a u Skupštini Crne Gore bude oborena.

On je izrazio uvjerenje da će ubrzo saznati ko su kandidati za ministre policije i odbrane, a ko za potpredsjednika nove vlade, kako bi izjašnjavanje stranačkih organa obuhvatilo kompletan sastav vlade mandatara Zdravka Krivokapića.

Mandić je naveo da je veliko narodno očekivanje od vladajućih stranaka i nove vlade posebno vezano za poboljšanje kvaliteta života, suočavanje sa prošlošću i vraćanje osjećaja pravde i pravičnosti, koji je zagubljen u vremenu vlasti “autokratskog režima Mila Đukanovića”.

Govoreći o odnosu NSD-a sa Srpskom pravoslavnom crkvom /SPC/, kao i nesporazumima lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića sa nekim sveštenicima, Mandić je istakao da djeluje smiješno da danas u Crnoj Gori neko brani SPC od NSD-a.

“Nama je kao i svim drugim pravoslavnim hrišćanima potrebna Crkva, kao što je Crkvi potrebna najjača vladajuća stranka koja direktno utiče na zakonodavstvo i ukupni društveni ambijent zemlje u kojoj funkcioniše i djeluje SPC”, rekao je Mandić i dodao da je Medojević jedan od najdarovitijih i najsposobnijih ljudi koji je dao ogroman doprinos obaranju dosadašnje vlasti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana