Pomen u Glini za više 2.000 Srba ubijenih u ustaškom pokolju

Srna
Pomen u Glini za više 2.000 Srba ubijenih u ustaškom pokolju

GLINA - U Glini je danas služen pomen i parastos za više od 2.000 srpskih civila sa područja Banije i Korduna ubijenih u ustaškom pokolju u proljeće i ljeto 1941. godine, saopšteno je iz Vijeća srpske nacionalne manjine u Glini.

Pomen ubijenim srpskim civilima, koji su sahranjeni u zajedničku grobnicu na Srpskom pravoslavnom groblju Pogledić kod Gline, služio je paroh Goran Kalamanda.

Uz potomke žrtava pomenu i parastosu su prisustvovali zamjenik gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine Branka Bakšić Mitić, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov, predsjednik Idejno-dokumentacijskog centra Banije i Korduna i potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine grada Gline Nikola Janus.

Arlov je zahvalio Vijeću srpske nacionalne manjine što ne dozvoljava da se ovaj zločin zaboravi.

On je poručio da se svi zajedno moraju založiti da ova spomen- kosturnica bude obnovljemo, učine je vječnom, jer to ove žrtve zaslužuju.

Današnjem događaju u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine prisustvovalo je 25 ljudi zbog poštovanja epidemioloških mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana