Tragedija u Osijeku: Mladi policajac neoprezno rukovao pištoljem i usmrtio djevojku

Srna
Tragedija u Osijeku: Mladi policajac neoprezno rukovao pištoljem i usmrtio djevojku

OSIJEK - Dvadesetsedmogodišnji policajac (27) uhapšen je u Osijeku zbog sumnje da je prilikom neopreznog rukovanja službenim pištoljem usmrtio dvadesetjednogodišnju djevojku, saopštila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Iz policije su ranije saopštili da je djevojka smrtno stradala u srijedu uveče, 20. septembra, u stanu u Osijeku, od povreda koje je zadobila iz službenog policijskog naoružanja, a u to vrijeme u stanu je bio prisutan i policijski službenik, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti.

Istragom je utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik prilikom neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio djevojku, nakon čega je ona preminula.

Uhapšeni policajac je udaljen iz službe, a protiv njega će biti podnesen i zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, navode iz osječko-baranjske Policijske uprave.

On će biti predat pritvorskom nadzorniku, a biće podnesena i krivična prijava za teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti, te dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana