Ostavke čelnika policije zbog bombaških napada u Podgorici

Agencije
Ostavke čelnika policije zbog bombaških napada u Podgorici

Podgorica - Dvojica načelnika crnogorske policije podnijeli su ostavke poslije serije bombaških napada u Podgorici, u kojima je poginulo dvoje ljudi, a dvoje teško povređeno.

Ostavke su podnijeli šef kriminalistike Milovan Pavićević i pomoćnik direktora Sektora za obezbjeđivanje ličnosti i objekata Predrag Ašanin, rečeno je podgoričkim medijima u policiji.

Konačnu riječ o ponuđenim ostavkama daće direkrtor policije i ministar unutrašnjih poslova, navode mediji.

U tri napada eksplozivom postavljenim pod automobile u Podgorici u posljednjih mjesec dana poginule se dvije osobe, a dvije su teško povređene.

Posljednji takav napad desio se pre dvije večeri u jednom od najprometnijih bulevara u širem centru Podgorice, kada je pogunuo Djorđe Sekulović za koga mediji navode da je iz kriminalnog miljea, te da je osuđivan za šverc droge i razbojništva.

U tom napadu teško je povređena djevojka koja je sa Sekulovićem bila u automobilu ispod koga je bila podmetnuta bomba, aktivirana daljinskim upravljačem.

Policija istražuje motive ovih napada, a stručnjaci navode da je podmetanje bombi pod automobile metod koji koriste kriminalne grupe u obračunima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana