Objavljen snimak privođenja Amfilohija VIDEO

Agencije
Objavljen snimak privođenja Amfilohija VIDEO

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, priveden je danas u Centar bezbjednosti Podgorica.

On je na praznik Cvijeti održao službu u manastiru Zlatica u prestonici Crne Gore, da bi nakon iste bio priveden.

- Mitropolit je u Centru bezbjednosti Podgorica. Priveden je poslije službe, za vrijeme koje je vladalo pravo opsadno stanje pred svetinjom. Uhapšeno je i nekoliko sveštenika iz hrama Hristovog vaskrsenja. Očigledno, počeo je sa primjenom ''Zakon o slobodi veroispovijesti'' - poručio je paroh Zlatko Tapušković.

Policajci su došli u manastir Zlatica i nakon što su prišli Amfilohiju i ostalom sveštenstvu, rekli sljedeće:

- Imamo petnaest minuta, ili koliko je potrebno da stignemo do Centra za bezbjednost. Dajte nam vaše matične brojeve, datume rođenja i brojeve telefona. - rekao je jedan policijski službenik.

Sveštenstvo se branilo, nije htjelo da da svoje lične podatke, i branili jedni druge, kako pojedinci nisu bili na služenju liturgije.

Dok je policija zapisivala matične brojeve svakog od njih, sveštenstvo je međusobno ragovaralo i bilo vidno uznemireno jer je izdato naređenje za njihovo privođenje.

Nakon što su uzeli sve potrebne podatke, policajci su svakog ko je bio prisutan u održavanju liturgije priveli, nakon čega su se zaputili u Centar za bezbjednost, gdje su ih detaljnije ispitivali. Nakon tri sata, sveštenstvo je pušteno. (novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana