Nacistički pozdrav maturanata u Slavonskom Brodu, sa njima i profesorica

Srna
Nacistički pozdrav maturanata u Slavonskom Brodu, sa njima i profesorica

ZAGREB- Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom "Fejsbuk" profilu fotografiju maturanata koji sa beretkama na glavi drže desnice u vazduhu u znaku nacističkog pozdrava, prenosi portal "Indeks".

Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše "Za norijadu spremni!", ali i maskirne pantalone. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek, koja ih sa smiješkom gleda sa strane, isto u kombinaciji crne majice sa natpisom i maskirnih pantalona.

Direktor te škole Luka Mladinović rekao je da je zgrožen i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, te naveo da nije primijetio sporne natpise, inače bi, kako kaže, reagovao.

"Naravno da to ne podržavamo. U školskom su dvorištu imali samo beretke, nisam primijetio sporne natpise. Svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio, te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagovao", rekao je on za "SBplus", komentarišući fotografiju.

On kaže da je puno učenika, pa je teško obratiti pažnju na sve, ali da je razrednica trebala da reaguje.

"Industrijsko-zanatska škola je i te kako osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost", rekao je direktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana