Mitropolit Amfilohije: Narod nema više straha

Srna
Mitropolit Amfilohije: Narod nema više straha

NIKŠIĆ - U Nikšiću su današnji moleban i litija okupili oko 40.000 ljudi, koji su izrazili protest zbog diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je predvodio litiju, rekao je da narod u Crnoj Gori više nema straha.

“Ovaj narod se oslobodio straha, a bilo je puno straha. Ovaj narod je neustrašiv i vraća se Crnoj Gori i onom najsvetijem što je imao. Nadam se u Boga da će i ovi koji su donijeli ovaj bezakoni, njega i ukloniti, da će spasiti obraz svoj, predsjednika države i čitave države. Nadam se da ćemo se vratiti Crnoj Gori”, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je rekao da na Zapadu saslušaju narod kada ih se sakupi tri odsto, a u Crnoj Gori se okupi pola naroda.

“Nastavićemo ove litije i nadam se da će glas naroda čuti ovi glavari i da će ga poslušati, ako su demokrate, a ne demonokratija”, poručio je mitropolit Amfilohije.

Danas su ranije u molitvenom hodu u Nikšić stigle kolone vjernika iz više mjesta iz okoline, a najduža molitvena litija bila je iz Ostroga u kojoj je bilo oko 10.000 vjernika iz svih krajeva regiona.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana