Ministar unutrašnjih poslova tužio Vladu

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova tužio Vladu

PODGORICA - Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović tužio je Vladu zbog nedavnog imenovanja Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Šaranović u tužbi, koju je juče podnio Upravnom sudu, navodi da je izvršna vlast, pošto je odbila njegov prijedlog da na čelo policije bude imenovan Lazar Šćepanović, nezakonito ovlastila premijera Milojka Spajića da predloži novog kandidata, a da je on protivpravno predložio Radovića, koji je zbog toga nezakonito izabran na poziciju.

Ministar traži od suda da poništi rješenja o imenovanju Radovića, a kao razloge za to navodi pogrešnu primjenu materijalnog prava, povredu pravila postupka i pogrešno utvrđeno činjenično stanje.

On, između ostalog, navodi da Vlada zasniva rješenje na zakonima o državnim službenicima i namještenicima i o unutrašnjim poslovima, kao i svom zaključku od 13. marta, kad je Radović imenovan, uz tvrdnju da se odredbe Zakona o državnim službenicima i namještenicima ne mogu primijeniti u ovom slučaju, prenose crnogorski mediji. /kraj/tb/msb

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana