Miloš Medenica negirao krivicu na saslušanju u SDT-u

Tanjug
Foto: Agencije

PODGORICA- Miloš Medenica, sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, negirao je krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Miloš Medenica je uhašen juče na podgoričkom aerodormu Golubovci po slijetanju aviona iz Beograda, a njegova majka je privedena krajem aprila takođe na aerodromu kada je pokušala da otputuje za Beograd i od tada je u pritvoru.

Nakon saslušanja u srijedu popodne u SDT-u Milošu Medenici je određen pritvor do 72 sata.

On je negirao da ima veze sa stvaranjem kriminalne organizacije, švercom cigareta, drogom, nezakonitim držanjem oružja, saopšteno je podgoričkim Vijestima.

Njegov advokat Stefan Jovanović rekao je za podgorički dnevnik da je postupak označen tajnim i da će njegov branjenik biti izveden pred istražni sud u roku od 72 sata, koji će se odrediti o eventualnom produženju pritvora.

Prema podacima koje je Crnoj Gori dostavio Europol, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Njegova majka, bivša predsjednica Vrhovnog suda uhapšena je zbog sumnje da je kao član ove kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj.

Advokat Jovanović rekao je da je Milošu Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svedoke.

On je rekao i da Miloš Medenica nije bio dostupan nadležnim organima zbog liječenja na jednoj klinici, a kada je liječenje završeno on je došao u Podgoricu i, kako kaže, predao se organima gonjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana