Milanović se zbog “državnog posla” nije sastao sa Guteresom

Srna
Milanović se zbog “državnog posla” nije sastao sa Guteresom

NjUJORK - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović objasnio je da nije otišao na najavljeni susret sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom u Njujorku jer je to bilo samo “protokolarno rukovanje”, pa je umjesto toga obavio “nešto produktivnije”, što se neformalno tiče regiona.

“Nije to sastanak, to je trebalo da bude fotografisanje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocijenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regiona, nije u redu da sad sve govorim. Ali, u svakom slučaju, državni posao”, rekao je Milanović.

On je dodao da juče možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku, već tek o protokolarnom rukovanju, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući informaciju da je i bivši predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa njim u Americi, Milanović je rekao da ona nije došla s njim, da se nije našla na popisu zvanične delegacije “zbog nekih tehničkih stvari”, pa je misija prijavila posebno.

“Nije došla sa mnom, čuo sam je prije sat vremena. Ona je tu, nazvala me prije mjesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao - naravno. Jasno mi je što radi, da ima veze sa Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može dati platformu, zašto da ne”, rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana