Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke

Srna
Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić rekao je da će taj savez inicirati nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza u Crnoj Gori.

Mandić je istakao da čelnici izvršne vlasti Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović treba da podnesu ostavke i da pomognu da se u parlamentarnoj većini postigne kvalitetan dogovor.

On je dodao da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30. avgusta 2020. godine.

“Kad budemo imali, ili registrovali, konkretnu akciju onda ćemo moći da ukažemo da li je bilo ili ne izdaje te narodne volje. Ovdje smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore”, rekao je Mandić Radio televiziji Crne Gore.

On je naglasio da Vlada Zdravka Krivokapića nema podršku više od šest mjeseci i ocijenio da je najpoštenije rješenje prijevremeni izbori.

“DF će pokušati da obavi razgovore sa liderima stranaka parlamentarne većine da pokušamo kao ljudi do dođemo do nekog rješenja. Mi smo ozbiljni ljudi. Od svađe i vike korist ima samo Demokratska partija socijalista”, naveo je Mandić.

On je rekao da treba sačekati i vidjeti dalji rasplet, ističući da je DF spreman i za proteste, ako treba da bi se odbranila izborna volja građana.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana