Mandić, Knežević i Zogović u pritvoru počeli štrajk glađu

Srna
Mandić, Knežević i Zogović u pritvoru počeli štrajk glađu

PODGORICA - Poslanicima Demokratskog fronta /DF/ u Skupštini Crne Gore Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici i oni su, prema riječima poslanika DF-a Slavena Radulovića, počeli štrajk glađu.

Radunović je rekao novinarima ispred zgrade Osnovnog tužilaštva u Podgorici da će štrajk glađu trajati "dok god bude trajala tortura Tužilaštva i Demokratske partije socijalista".

"Određivanje pritvora poslanicima do 72 sata dokaz je da ovdje institucije ne sprovode zakon. Odlučili su da zanemare poslanički imunitet i da na silu sprovode svoju osvetu prema ljudima koji vode najveći opozicioni blok", istakao je Radunović.

On je poručio da "ovakva represija režima nikoga neće zaplašiti".

"Sigurni smo da će da nas prati i narod koji zna da je sve upereno ne samo na otimačinu imovine SPC već i ka drugim otimačinama. Dešavaju se strašne stvari. Uhapšen je i naš portparol Marko Kovačević u Nikšiću jer je istakao srpski zastavu", dodao je Radunović.

On je naveo da nije zabilježeno u svijetu da bude uhapšen kompletan poslanički klub najjačeg opozicionog saveza, kao što je to urađeno rano jutros u Skupštini Crne Gore.

Milun Zogović je priveden na saslušanje nešto prije 16.00 časova, lider DF-a Andrija Mandića dva sata kasnije, dok je saslušanje Milana Kneževića završeno oko 22.00 časa.

Pravni savjetnik poslanika DF-a advokat Dražen Medojević potvrdio je da je Mandiću, Kneževiću i Zogoviću određeno zadržavanje.

On je rekao da se Zogoviću na teret stavlja napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok se Mandić i Knežević terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Svoj trojici se na teret stavlja da su predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sprečavali da radi.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Ivana Vuksanović saslušala je Kneževića koji je uz Zogovića i Mandića poslije uzimanja izjave zadržan u pritvoru, nakon što su sinoć uhapšeni, zajedno sa ostalim poslanicima DF-a.

Skupština Crne Gore sinoć je usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Usvajanju zakona prethodili su incidenti u Skupštini nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru dostavio DF.

Nakon incidenta su uhapšene 22 osobe, oed kojih 18 poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana