Ljupčo Palevski Palčo - od  "medijskog maga" do monstruoznog ubice djeteta

Tanjug
Ljupčo Palevski Palčo - od  "medijskog maga" do monstruoznog ubice djeteta

SKOPLjE - Prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu Ljupčo Palevski Palčo, koji je uhapšen u Turskoj, nije nepoznat makedonskoj javnosti budući da je bio član i funkcioner vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), bavio se medijima i formirao svoju političku partiju.

Prema pisanju skopskog portala NetPres, bio je predsjednik gradske organizacije SDSM u Skoplju, jedne od najuticajnijih opštinskih organizacija s obzirom na to da je glavnom gradu RSM koncentrisana polovina stanovništva. Ko god da upravlja takvom organizacijom, piše portal, upravlja skoro polovinom Makedonije. Osim na visokim stranačkim funkcijama u SDSM-u, Palčo je, kažu, posljednjih godina započeo i karijeru u medijima. A, osnivač je i predsjednik minorne političke partije Desno.

-Za vrijeme vojnog sukoba izdavao je nedjeljne novine, koje su štampane u Tetovskoj Rečici. List nije dugo trajao, ali Palevski nije odustao od medijske sfere. Zatim je otvorio televiziju TV4, koja je posle nekoliko godina zatvorena, odnosno oduzeta joj je licenca zbog neplaćanja obaveza prema državi. I tu nije zaustavljena medijska angažovanost Palevskog i očigledno njegova velika želja za pažnjom javnosti - piše portal.

U proteklom periodu, nekoliko godina je makedonska javnost svjedočila kako Palevski, koji u javnosti figurira kao kontraverzna ličnost, formira javno mnjenje zauzimanjem velikog medijskog prostora na internet portalu Infomak.mk, čija redakcija ima i internet emisije uživo.

-Palevski je nekoliko godina zaredom bio redovan gost Infomaksa u njihovim emisijama poput „Teški razgovori“, ali je dobio i medijski prostor kao voditelj i kovoditelj njihovih takozvanih emisija, odnosno podkastova - navodi NetPres.

Od šefa skopske gradske organizacije SDSM, do voditelja internet portala Infomaks, gdje je noću u svojim obraćanjima formirao javno mnjenje i uglavnom širio govor mržnje, Palčo završava kao hladnokrvni monstruozni ubica.
Palčo je kao prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo sa predumišljajem maloljetne Vanje Đorđevske i ubistvo Panče iz Velesa, bio u bjekstvu, ali je juče uhapšen u Turskoj, dok je hodao autoputem u oblasti Balikešira.

Očekuje se da će nakon okončanja zakonskih procedura Palevski biti deportovan u Makedoniju i priveden pravdi. Makedonski Krivični zakonik za krivično djelo ubistva predviđa kaznu od 10 godina do doživotnog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana