Linta: Pomirenje tek kada se Zagreb suoči sa istinom

Srna
Linta: Pomirenje tek kada se Zagreb suoči sa istinom

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je pomirenje Srbije i Hrvatske moguće tek pod uslovom da se Zagreb suoči sa svojom istorijom i ulogom u sprovođenju ustaške ideologije od dolaska režima Franje Tuđmana na vlast.

Linta je istakao da se Hrvatska mora suočiti sa istinom, te da je na toj istini moguće graditi buduće odnose dvije države.

On smatra da su minimalne šanse da se Zagreb zaista suoči sa istinom i prihvati nepobitne činjenice, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je ocijenio kao uvredljivu i ponižavajuću izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da je prvi korak pomirenja Srbije i Hrvatske napravljen učešćem Borisa Miloševića na proslavi zločinačke akcije hrvatske vojske i policije "Oluja" i da očekuje da zvaničnici Srbije i Hrvatske takođe naprave prve korake u tom pravcu.

On ističe da su svi ljudi u Beogradu znali da se u Kninu 5. avgusta proslavlja etničko čišćenje srpskog naroda.

Linta je naveo da Pupovac "mora da zna" da pomirenje Srbije i Hrvatske, te Srba i Hrvata nije moguće graditi na priznanju "da je akcija `Oluja` bila legalna i legitimna vojna akcija, te da su Srbija i krajiški Srbi bili agresori, a da je Hrvatska vodila odbrambeni rat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana