Kosor pomaže Josipoviću

Agencije
Kosor pomaže Josipoviću

Zagreb - Bivši premijer Hrvatske Jadranka Kosor pomoći će kandidatu Socijaldemokratske partije (SDP) i hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u predstojećoj izbornoj kampanji.

- Kosorova će sasvim sigurno na ovim izborima pomoći predsjedniku Josipoviću. Na koji način, to još treba vidjeti, ali mislim da je izvjesno kako će glasačima poručiti da glas daju Josipoviću - potvrdio je jedan dobro upućen sagovornik za hrvatske medije.

Kako je dodao, njeno ime posljednjih dana sve češće se spominje u spekulacijama o predsjedničkim izborima.

Drugi izvor iz SDP-a takođe je rekao da bi Jadranka Kosor, bivši predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), pomogla pomoći Josipoviću u kampanji, a da joj se on zauzvrat oduži, recimo, mjestom u diplomatiji za koje je, prema nekim informacijama, Kosorova već počela da se  priprema.

- Njeni odnosi s Josipovićem mnogo su bolji nego što su bili ranije. Često se sastaju, puno razgovaraju, a Kosorova u posljednje vrijeme intenzivno uči engleski jezik. Njen engleski nije loš uprkos nekim epizodama iz premijerskog mandata kojima su se mnogi smijali, ali odlučila je da malo radi na tome - kaže jedan još bolje obaviješten sagovornik.

Predsjedniku Josipoviću, potvrđuju neki izvori, odgovaralo bi kad bi se Kosorova barem na neki način uključila u predsjedničku kampanju.

- Njemu bi čak u jednu ruku odgovaralo kad bi se Kosorova kandidovala za predsjednika jer bi sasvim sigurno Kolindi Grabar-Kitarović odnijela dio glasova i oslabila njene izglede za pobjedu - kaže jedan sagovornik blizak SDP-u.

Međutim, predsjednik Josipović svjestan je da bi njena kandidatura u isto vrijeme i njemu mogla napraviti političku štetu.

- Ona odnosi dio HDZ-ovih glasova, to je sasvim sigurno, ali predsjednik je zabrinut jer bi kandidatura Kosorove odnijela i jedan dio njegovih glasača, a mislim da nije spreman da to rizikuje - objašnjava isti izvor.

Spekulacije

Prema nekim ranijim teorijama, Jadranka Kosor je sklopila savezništvo s desnim Savezom za Hrvatsku, spakovala kofere, krenula put Slavonije pa već piše politički program i bira fotografije za predizborne plakate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana