U Rijeci zaplijenjen kokain vrijedan više od 20 miliona evra

Srna
Foto: Index

U Rijeci je zaplijenjeno 745 kilograma kokaina čija je procijenjena vrijednost veća od 20 miliona evra, saopštili su danas predstavnici policije na konferenciji za novinare.

Iz policije su istakli da je veliki doprinos ovoj akciji dao policijski pas. O svemu je obaviješteno Državno tužilaštvo Hrvatske.

– Zaplijene koje su Carina i policija posljednja tri do četiri mjeseca provele su impresivne, neke spadaju u desetak najvećih u Hrvatskoj. Što se tiče mase, ovo je najveća zaplijena kokaina u istoriji policije i Carine – rekao je načelnik Policijske nacionalne kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta Hrvatske, Mario Kovač.

Pošiljke su stizale iz različitih zemalja, najviše iz Južne Amerike – Kolumbije i Bolivije, a droga je pronađena u pet različitih kontejnera i riječ je o mjesečnim pljenidbama, dakle, nije pronađena u jednom danu i u jednom pregledu, prenose hrvatski mediji.

Kokain najčešće dolazi iz Latinske Amerike, a zemlje proizvođači su Kolumbija, Bolivija i Peru.

Ne zna se tačno iz koje od ovih zemalja je droga došla, a policija nije htjela otkriti ni kako su je krijumčari sakrili.

Hrvatski mediji su objavili da se kokain visoke čistoće nalazio u kontejnerima koji su pronađeni na terminalu luke Rijeka, odakle je trebalo da budu prevezeni kao kontejnerski teret kamionima do svojih destinacija, najvjerovatnije na područje zapadne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana