Knežević: Podržaćemo Krivokapićevu vladu, ko god bio u njoj

Srna
Knežević: Podržaćemo Krivokapićevu vladu, ko god bio u njoj

PODGORICA - Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević saopštio je, u ime Demokratskog fronta /DF/, da će podržati Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove crnogorske vlade, bez obzira što smatra da će ona biti odraz postizborne koalicije nevladine organizacije “Ne damo Crnu Goru” i Građanskog pokreta URA.


Knežević, koji je jedan od lidera DF-a, rekao je da on i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nisu tražili nikakve funkcije, te da će fotelje dobiti oni “koje navodno nisu zanimale”.

On kaže da je Krivokapić na sastanku sa predstavnicima parlamentarne većine rekao da neće formirati stranku i da ga to ne zanima.

“Saopštio sam, što se mene tiče i DF-a, neka to uradi. Jer Krivokapić više nije profesor i ekspert, već političar. Pripremam se da 2. decembra podržim vladu Krivokapića, ko god da je u njoj”, rekao je Knežević.

Na pitanje prepoznaje li u timu Krivokapića dobra rješenja, Knežević je rekao da imaju koncepcijske razlike.

“Vlada je trebalo da ima 17 ministarstava. Da ima dva ili tri potpredsjednika. Pola da pokrivaju eksperti, polovinu političari. Zašto političari? Da bi preuzeli odgovornost. Eksperti nemaju odgovornost što se može vidjeti na primjeru Srbije”, naveo je Knežević za Televiziju “Vijesti”.

Iz Građanskog pokreta URA saopšteno je da će Krivokapić sutra predstaviti konačan prijedlog sastava nove Vlade Crne Gore.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini Crne Gore program i prijedlog sastava nove Vlade.

Sjednica crnogorskog parlamenta, na kojoj će se poslanici izjasniti o novoj Vladi, zakazana je za 2. decembar, sa mogućnošću da poslanici koji ne mogu prisustvovati zbog virusa korona glasaju elektronskim putem.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana