Kitarovićeva, Jandroković i Plenković čestitali Božić

Srna
Kitarovićeva, Jandroković i Plenković čestitali Božić

Zagreb - Najviši zvaničnici Hrvatske čestitali su danas Božić pravoslavnim vjernicima, uz želje da zajedničkim djelovanjem grade društvo na dobrobit svih građana Hrvatske.

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je pravoslavnim vjernicima Božić, sa željom da, osnaženi njegovim značenjem, doprinesu izgradnji društva solidarnosti i poštovanja prema svakom čovjeku u predstojećoj godini.

Ona je poželjela mnogo zdravlja, mira i svakog dobra u 2019. godini.

"Svim hrišćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom žMir Božji, Hristos se rodi!ž, srdačno čestitam Božić", poručila je Kitarovićeva.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poželio je da atmosfera Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bi u duhu saradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje Hrvatsku kao prosperitetnu zemlju za sve građane.

"Božić je najradosniji dan u godini za sve hrišćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život, te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovom životnom putu", naveo je Jandroković.

On je u čestitki poželio vjernicima da ovaj radosni praznik provedu u zajedništvu sa svojim porodicama i bližnjima, te u obostranom razumijevanju i solidarnosti.

"Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je Jandroković u čestitki.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u čestitki, koju je uputio u ime Vlade i svoje u ime, naveo je da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu.

"Vrijednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumijevanjem, poštovanjem i zajedničkim djelovanjem doprinosimo naprednom društvu na dobrobit svih građana Hrvatske. Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših porodica i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi!", naveo je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana