Karlovačka policija započela istragu o ljudskim kostima na deponiji

Tanjug
Karlovačka policija započela istragu o ljudskim kostima na deponiji

ZAGREB- Karlovačka policija započela je uviđaj nakon dojave da su u gradskoj četvrti Gaza, na divljoj deponiji građevinskog otpada, pronađene ljudske kosti.

Riječ je o četvrti koja je nekoliko stotina metara udaljena od karlovačkog korza, a da se na deponiji nalaze kosti anonimnom prijavom obavešteni su u stranci Možemo.

Ne žele, kažu, da nagađaju ko je tamo dovezao i istovario, kao ni gdje je otpad nastao te izrazili uvjerenje da će na brojna otvorena pitanja odgovoriti policijska istraga.

Karlovačka Gradska uprava juče je saopštila da je zaprepašćena pronalaskom ljudskih kostiju na divljoj deponiji u Gazi, kao i da su o tom odlagalištu ranije obavijestili Državni inspektorat. Naveli su da onde otpad ne dovozi niko iz gradskog sistema niti izvođači koje angažuje gradski sistem.

Izvođači radova, kako kažu, nemaju slučajeve nedavnih ekshumacija niti arheoloških nalazišta s takvim sadržajem.

Navelis u da je gradski odbornik stranke Možemo Dobriša Adamec 21. avgusta obavestio komunalno o odlaganju otpada na prostoru bivšeg, kako su naveli, prognaničkog naselja na Gazi te da su komunalni radnici istog dana obavili nadzor. Pritom su, dodaju, zatekli kamione koji dovoze zemlju i o tome obavijestili Državni inspektorat.

Draženka Polović iz stranke Možemo rekla je da joj je anonimni dojavljivač rekao da to radi jer je na posljednjoj sjednici Gradskog veća Karlovca njihov odbornik Dobriša Adamec upozorio na postojanje nezakonitog odlagališta otpada u neposrednoj blizini firme Čistoća.

"Čojvek koji me nazvao je rekao da 'ne znamo cijelu priču o toj deponiji' i upozorio da se tamo nalaze posmrtni ljudski ostaci", rekla je Polović u izjavi za Hinu.

Dodala je da se na lokaciju uputila sa stranačkim kolegom Ivicom Furačem koji joj je rekao da je pronađena lobanja, bedrena kost i drugi dijelovi kostura i to na gomili, pa on kao penzionisani policajac pretpostavlja da je to "neko tako složio"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana