Joanikije pozvao na moleban za spas braka i porodice

GS
Foto: Arhiva

PODGORICA- Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije pozvao je sve hrišćane, posebno djecu, djevojke i mladiće, da dođu u petak ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gdje će biti održan moleban za spas svetinje braka i porodice.

Mitropolit Joanikije je taj poziv uputio sinoć u Danilovgradu, gdje je osveštao zvona budućeg hrama Sveta Petka.

Poručio je i da se javno, preko određenih struktura moći iz svijeta, kako je kazao, ovde propovijedaju i promovišu "nemoral i razvrat".

"Prema tome, kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje, da osudimo to javno propovijedanje nemorala i da štitimo porodicu i djecu", rekao je Joanikije, saopšteno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je kazao da će hram u Danilovgradu biti sagrađen u dogledno vrijeme.

"Najveća naša radost, ali i obaveza, jeste kada gradimo živu Crkvu Božiju. A živa Crkva Božija su hrišćani u zajednici sa Hristom. I kada Svete službe vršimo, mi se osvećujemo, ispunjavamo svoje duše svakom vrlinom. Naš hrišćanski put je put vrline, put svjetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovesti...", rekao je, između ostalog, mitropolit.

Moleban su za petak najavili MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka i on će biti održan dan uoči najavljenog Montenegro Prajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana