Arhiepiskop katarski Makarije:Jerusalimska patrijaršija u Crnoj Gori priznaje samo SPC

Srna
Arhiepiskop katarski Makarije:Jerusalimska patrijaršija u Crnoj Gori priznaje samo SPC

PODGORICA - Jerusalimska patrijaršija prepoznaje samo jednu crkvu u Crnoj Gori – Mitropoliju crnogorsko-primorsku i druge eparhije SPC u Crnoj Gori, rekao je Njegovo visokopreosveštenstvo arhiepiskop katarski Makarije, dodavši da je to uvijek bio stav Crkve u Jerusalimu i da se to se nikada neće promijeniti.

Arhiepiskop Makarije, jerarh Jerusalimske patrijaršije, učestvovao je sinoć u "internet litiji" na društvenim mrežama, u produkciji "Radija Svetigore", protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

Vladika Makarije je istakao da nema osnova da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao sekularni vladar, pokreće inicijativu za formiranje nove crkve i da to nije njegova nadležnost.
- Ovakav stav potvrdio je i Njegova svetost jerusalimski patrijarh Teofil Treći prilikom boravka u Crnoj Gori kada je osveštao Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru - podsjetio je vladika Makarije.

On je naveo da je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poznat u čitavom pravoslavnom svijetu i da je ugled stekao naročito kao veliki teolog i profesor.

- Svi episkopi Jerusalimske crkve poznaju i poštuju mitropolita Amfilohija. Jerusalimska patrijaršija podržava mitropolita Amfilohija bez ikakve druge pomisli - rekao je arhiepiskop Makarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana