Interpol traži 198 Crnogoraca

Agencije
Interpol traži 198 Crnogoraca

PODGORICA - U Interpolovoj bazi podataka postoji 306 međunarodnih potjernica koje je raspisao crnogorski Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici, od kojih je 198 za crnogorskim državljanima.

Ovo je juče izjavio vršilac dužnosti načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Evropol-Sirene Dejan Boljević.

On je u intervjuu za podgoričke medije rekao da su od 2017. do 1. novembra 2019. godine, po međunarodnim potjernicama NCB Interpola Podgorica, u inostranstvu uhapšene 23 osobe, od kojih se 12 operativno dovodi u vezu sa škaljarskom i kavačkom kriminalnom grupom.

- Putem nadležnih organa zatražili smo njihovo izručenje, a za neka lica se čeka okončanje krivičnih postupaka ili zatvorskih kazni za krivična djela izvršena u zemljama gdje su lišeni slobode - izjavio je Boljević. 

Upitan koliko je Crna Gora od 2017. godine tražila osobe na međunarodnom nivou, načelnik crnogorske kancelarije Interpola je rekao da se broj međunarodnih potjernica mijenja iz mjeseca u mjesec.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana