Hvidra bijesna zbog odbačenih tužbi protiv Pupovca

Srna
Hvidra bijesna zbog odbačenih tužbi protiv Pupovca

ZAGREB - Udruženje hrvatskih veterana Hvidra bijesno je zbog procjene Državnog tužilaštva Hrvatske da lider Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac nije svojim izjavama širio mržnju niti omalovažavao Hrvatsku i zahtijeva promjene u toj pravosudnoj instituciji.

"Državno tužilaštvo Hrvatska išta nije učinilo na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca i to jugoslavensko, boljševičko leglo moramo konačno žrazbucatiž. Napravićemo pritisak da glavni državni tužilac odstupi", poručuje Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora Hvidre.

Državno tužilaštvo smatra da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije u izjavama tokom ljeta širio govor mržnje niti omalovažavao Hrvatsku.

Ovaj zaključak saopšten je nakon dvomjesečnog proučavanja Pupovčevih izjava. Protiv Pupovca su udruženja veterana iz ratova devedesetih godina podnijela 13 prijava.

Međutim, sve te tužbe su odbačene, pa i ona u kojoj se tvrdi da Pupovac upoređuju današnju Hrvatsku sa ustaškom državom.

"Riječ je o oštroj, ali dopuštenoj kritici", smatra ovo tužilaštvo.

Pupovac je krajem avgusta ove godine komentarisao niz napada na Srbe u Hrvatskoj.

Hvidra sada želi promjene u Državnom tužilaštvu, nezadovoljna ovakvom odlukom.

"Napravićemo pritisak na određene poslanike u Saboru kako bi se odbacio godišnji izvještaj Državnog tužilaštva za 2017. i 2018, da bi glavni državni tužilac Dražen Jelenić morao potom da odstupi", najavljuju nezadovoljni desničari za "Novi list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana