Hrvatska: Preminula još jedna osoba, broj zaraženih prešao 1.000

Srna
Hrvatska: Preminula još jedna osoba, broj zaraženih prešao 1.000

ZAGREB - Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je danas da je preminula još jedna osoba od posljedica virusa korona, a da je u posljednja 24 časa potvrđeno novih 48 slučajeva zaraze čime je ukupan broj porastao na 1.011.

"Preminula je juče jedna osoba u Kliničkoj bolnici Dubrava koja je imala 90 godina. Radi se muškarcu koji je bolovao od više hroničnih bolesti", rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Prema njegovim riječima, na respiratoru je 35 osoba, a do sada se od bolesti oporavilo 88 pacijenata.

Beroš je upozorio građane na jugu Hrvatske da se ne okupljaju i ne krše mjere za suzbijanje širenja virusa, prenose hrvatski mediji.

Direktor Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić pridružila se u tom apelu, navodeći da moli ljude koji još nisu shvatili da se radi o teškim bolestima koje mogu završiti kobno.

"Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se pridržavaju mjera", istakla je Markotićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana