Hrvatska: Jedna osoba preminula, 52 novozaražene

Srna
Hrvatska: Jedna osoba preminula, 52 novozaražene

ZAGREB - U Hrvatskoj je u protekla 24 časa registrovano 52 novozaraženih virusom korona, a jedna osoba je preminula, rekao je danas ministar zdravlja Vili Beroš.

Beroš je naveo da su novozaraženi identifikovani među 1.824 testirana uzorka.

"Imamo 52 nova slučaja. Preminula je jedna osoba, muškarac 1951. godište sa opsežnim komorbiditetom. Na respiratoru je pet osoba", rekao je Beroš.

U Hrvatskoj su trenutno 1.183 aktivna slučaja virusa korona. Među njima je 129 pacijenata na bolničkom liječenju.

Od 25. februara, kada je registrovan prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 3.827 osoba zaraženih novim virusom, od kojih je 120 preminulo, a 2.558 se oporavilo.

U samoizolaciji je 4.930 osoba.

Do danas je testirano ukupno 95.920 osoba, od kojih 1.745 u posljednja 24 časa.

Svi funkcioneri hrvatskog Ministarstva nauke i obrazovanja, na čelu sa ministrom Blaženkom Divjak, danas su od epidemiologa dobili uputstvo da se samoizoluju i testiraju na virus korona, nakon što je otkriveno da je državni sekretar iz Ministarstva Ivana Franić saznala da je pozitivna na virus.

Hrvatski mediji prenijeli su da je Franićeva bila na svadbi u Zadru nakon čega se nije testirala, a po povratku u Zagreb učestvovala je na kolegijumu u Ministarstvu i drugim sastancima.

U Hrvatskoj se od juče, zbog pogoršane epidemiološke situacije posljednjih sedmica, ponovo održavaju konferencije za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana