HDZ i DP potpisali koalicioni sporazum

Tanjug
HDZ i DP potpisali koalicioni sporazum

ZAGREB - Predsjednik HDZ, aktuelni premijer i mandatar za sastavljanje nove vlade Hrvatske Andrej Plenković potpisao je danas s predsjednikom Domovinskog pokreta (DP) Ivanom Penavom u Saboru koalicioni sporazum, koji definiše buduću saradnju dvije stranke, prenio je portal Indeks.

Sporazum je potpisan mjesec dana nakon parlamentarnih izbora i bez prisustva medija, pri čemu su s Plenkovićem u Saboru bili Marko Milić i Tomo Medved, a s Penavom Josip Dabro i Igor Peternel.

Oni nakon potpisivanja sporazuma nisu dali izjave za medije, dok je Plenković samo kratko poručio da će ''sve reći sutra''.

Ranije danas konstituisan je Sabor, bez prisustva predsjednika Hrvatske Zorana Milanović, koji je sazvao sjednicu, na kojoj je za predsjednika parlamenta ponovo izabran Gordan Jandroković (HDZ).

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj su održani 17. aprila, a dogovor o parlamentarnoj većini postigli su Plenkovićev HDZ i Domovinski pokret Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara i bivšeg HDZ-ovca, koji je tu stranku napustio zbog neslaganja sa Plenkovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana