Gradonačelnik Pule koji je zabranio koncert srpskih izvođača "pronađen" u kafani: Veseli se uz Halida Bešlića

GS
Gradonačelnik Pule koji je zabranio koncert srpskih izvođača "pronađen" u kafani: Veseli se uz Halida Bešlića

Snimak Filipa Zoričića, gradonačelnika Pule koji je zabranio koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, a na kojem se vidi da se besramno provodi uz narodnjake, postao je hit na mrežama.

U videu iz jednog lokala u Istri u kojemu se vide harmonikaši i čuje pjesma "Iznad Tešnja", koju izvodi Halid Bešlić, vidi se i gradonačelnik hrvatskog grada koji je izričito zabrano izvođenje narodnjaka.

Zoričić je za hrvatski Index.hr potvrdio da je video autentičan i otkrio kako je došlo do situacije da se baš on provodi uz narodnjake, čiji koncert je zabranio.

- Ja sam to vidio na internetu. Supruga i ja smo privatno pozvani na 30 godina jednog malog restorana u Puli jer sam bio razrednik detetu vlasnika i snimljeno je taman na našem ulasku u objekt - rekao je Zoričić.

Zoričić na pitanje da li muzika koja se čuje pripada "muzici koja ne pripada podneblju, mentalitetu i duhu Pule" nije hteo da mnogo polemiše.

- Nikad se nisam bavio time ko šta sluša u privatnom prostoru. Ovo je privatni prostor i nemam tu šta kome da govorim - kaže Zoričić. Na zabavi se, kaže, zadržao oko pola sata.

- Pogrešno se ponavlja teza da zabranjujemo koncerte u Puli. Kao Grad nemamo takva ovlašćenja, ali imamo ovlašćenja i obavezu da promovišemo pojedina događanja kroz održavanje u prostorima koji su u vlasništvu Grada Pule - rekao je Zornjić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana