Gradonačelnik Podgorice osudio pjevanje Tompsonovih pjesama tokom protesta

Tanjug
Gradonačelnik Podgorice osudio pjevanje Tompsonovih pjesama tokom protesta

PODGORICA - Gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković osudio je to što su se pjevale pjesme "dokazanog ljubitelja ustaškog pokreta", hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona tokom jučerašnjeg protesta kod zgrade Vlade Crne Gore.

- Koliko se divim patriotizmu ponosnih ljudi iz cijele Crne Gore, koji su danas ustali da odbrane svoju državu, toliko osuđujem one koji su pred Vladom pjevali pesme dokazanog ljubitelja zločinačkog ustaškog pokretaTompsona. Naše su zastave zastave slobode i antifašizma - poručio je Vuković na „Tviteru“.

Više stotina građana okupilo se juče ispred zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali protest povodom najave izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Na jednom od objavljenih snimaka sa protesta čuje se kako dio građana pjeva pesmu "Bojna Čavoglave", koju Perković na koncertima započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Protest je organizovan na poziv Patriotsko-komitskog saveza, bliskog DPS-u Mila Đukanovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana