Građani Crne Gore ispred zgrade Vlade prate glasanje o rezoluciji u GS UN

Srna
Foto: Printskrin

PODGORICA- Građani su se samoinicijativno okupili ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici gdje prate tok sjednice Generalne skupštine UN koja razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici.

Okupljeni nose srpske i zastave Kraljevine Crne Gore.

Policija je postavila ogradu oko zgrada Vlade, Predsjedništva i Skupštine Crne Gore, a saobraćaj u glavnoj ulici obustavljen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da današnji skup ispred zgrade Vlade, koji su putem društvenih mreža i medija najavili predstavnici pojedinih nevladinih organizacija i udruženja, nije prijavljen.

Srpske patriotske organizacije su sa jučerašnjeg skupa ispred Vlade Crne Gore poručile da se narod Crne Gore ne miri sa namjerom Vlade Milojka Spajića da danas podrži prijedlog rezolucije o Srebrenici i namjere da se Srbi proglase genocidnim.

Jučerašnji protest organizovali su predstavnici 11 organizacija iz Crne Gore, koji su poručili da je Vlada na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da je njihova nacionalna dužnost da se odupru još jednom pokušaju da se Srbima kao narodu nametne kolektivna krivica. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana