Epidemiološke mjere ostaju na snazi u Crnoj Gori, preporučuje se nošenje maski

Srna
Epidemiološke mjere ostaju na snazi u Crnoj Gori, preporučuje se nošenje maski

PODGORICA - Važeće epidemiološke mjere protiv virusa korona ostaće na snazi i narednih 15 dana, saopštili su iz Ministarstva zdravlja u Podgorici, dodajući da se preporučuje nošenje maski na svim mjestima gdje su veće gužve.

-Vlada Crne Gore, saglasno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a na osnovu sveobuhvatne analize broja novooboljelih i epidemioloških indikatora, kao i uporednih parametara u odnosu na stanje u državama regiona i šire, odlučila je da važeće mjere protiv virusa korona ostanu na snazi i narednih 15 dana - saopštili su iz Ministarstva dravlja.

Oni su dodali da je Vlada Crne Gore usvojila preporuku Radne grupe Instituta za javno zdravlje o nošenju zaštitne maske na aerodromima, željezničkim i autobuskim stajalištima, kao i na svim mjestima gdje se primijeti veće grupisanje ljudi.

Oni su dodali da se ta preporuka posebno odnosi na hronične bolesnike, kao i starije i imunokompromitovane osobe.

-Preporuka je i vakcinacija protiv kovida 19, posebno ugroženih kategorija stanovništva. Dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmjenu postojećih mjera - ističu iz resornog ministarstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana