Džaferović i Osmani protiv Vučića

Srna
Džaferović i Osmani protiv Vučića

BRDO kod KRANjA - Na sastanku lidera Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik samoproglašenog Kosova Vjosa Osamni verbalno su napali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rasprava je počela kada su učesnici samita preduzeli inicijativu da se usvoje zaključci po kojima su granice u regionu nepromjenjive, čemu se Vučić unaprijed usprotivio, tražeći da se doda da su "nepromjenjive u skladu sa Poveljom UN", prenose "Večernje novosti".

Isti izvor navodi da su ponovljene stare floskule o krivici Beograda, a Vučić je oštro uzvratio Osmanijevoj i Džaferoviću, koji su se obrušili na njega.

Samit Procesa Brdo-Brioni održava se danas na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.

Na samitu učestvuju predsjedavajući procesa, predsjednici Slovenije i Hrvatske Borut Pahor i Zoran Milanović, te lideri zapadnobalkanske šestorke - članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Milo Đukanović, Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, Albanije Iljir Meta, te predsjednik samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana