Đukanović snažno podržao članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama

Tanjug
Đukanović snažno podržao članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama

PODGORICA- Odlazeći predsjednik Milo Đukanović izjavio je danas u Podgorici da Crna Gora "snažno podržava" i da ima puno razumijevanje za ambicije Prištine da tzv. Kosovo postane član Savjeta Evrope, Partnerstva za mir i dobije status kandidata za EU.

Đukanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani rekao da je odnos "dviju zemalja" sadržajan i prijateljski.

"Ostaje nam da radimo na ustavnoj vidljivosti i legitimiaciji crnogorske manjine na Kosovu. Razgovarali smo o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Ponovili smo posvećenost da unapređujemo saobraćajnu infrastrukturu”, kazao je Đukanović novinarima u Vili Gorica.

Rekao je da Crna Gora s pažnjom prati sve što se događa u dijalogu Beograda i Prištine.

“Uvjereni smo da može doći do održivog sporazuma. Sa rešavanjem tog pitanja bitno bi bila riješena stabilnost ovog regiona”, rekao je Đukanović.

Naveo je da u podršci Crne Gori Prištini nema zakulisnih misli i dodao da će region biti stabilniji kada bude integrisan u evroatlanske strukture.

"Kada podrška dolazi iz regiona ona je najvažnija. Nemojte sumnjati u našu podršku i značaj te podrške. Crna Gora je ostvarila mnogo veći značaj i kredibilitet u međunarodnoj zajednici u odnosu na njenu veličinu. U posljednje dvije godine lutanja ne vjerujem da smo izgubili taj kredibilitet”, rekao je Đukanović, prenio je podgorički portal CdM.

Očekuje, kazao je, da će kroz konsolidaciju vlasti kroz predstojeće predsedničke, i nada se i parlamentarne izbore, biti stvoreni još bolji uslovi sa punu posvećenost saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana