Đukanović da što prije da mandat Krivokapiću

Srna
Đukanović da što prije da mandat Krivokapiću

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da bez odugovlačenja da mandat za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću, jer je sve jasno, poručili su danas iz Koalicije “Crno na bijelo”.

Predsjednik poslaničkog kluba “Crno na bijelo” Miloš Konatar podsjetio je da su većina poslanika Skupštine Crne Gore svojim potpisima podržali da mandatar nove vlade bude Krivokapić.

“Ne bi bilo dobro da predsjednik države odugovlači stvari i čeka krajnji rok jer imamo potpuno čistu i jasnu situaciju”, ocijenio je Konatar.

On kaže da se Crna Gora u mnogim oblastima suočava sa “kompleksnim stanjem”.

“Državni dug dostiže 90 odsto BDP-a dok je zdravstvena situacija sa virusom korona sve složenija i potrebni su potpuno legitimni nadležni organi koji će se uhvatiti u koštac sa ovim problemima. Što prije, tim bolje jer Crna Gora nema vremena za čekanje”, upozorio je Konatar.

On smatra da je “navodni osjećaj patriotizma i test demokratije Mila Đukanovića sada na testu, kojeg ne može eskivirati pred domaćom i inostranom javnošću”.

“Ukoliko mu je stalo do države i građana, a što je u bezbroju situacija pokazao da nije, neće opstruirati proces već će i prije krajnjeg zakonskog roka predložiti mandatara. Svako protivljenje i opstruiranje demokratskih procesa samo mogu dodatnu srozati njegov ugled”, ocijenio je Konatar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana