Đoković uputio poruku djeci Crne Gore: Nosite radost i osmijeh kroz cijeli život VIDEO

Srna
Đoković uputio poruku djeci Crne Gore: Nosite radost i osmijeh kroz cijeli život VIDEO

CETINjE - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je danas poruku djeci Crne Gore kojom ih poziva da veselje, radost, osmijeh i bezbrižnost koju sada imaju nose kroz cijeli život, te da se i u teškim trenucima uvek vraćaju najvažnijim vrijednostima u životu - ljubavi, miru, spokoju, skladu i saosjećanju.

Prvi reket svijeta je ovu poruku uputio u susret 21. Dječijem saboru, koji se tradicionalno održava na Cetinju početkom svake školske godine, a koji će ove godine biti održan kada epidemiološke prilike u Crnoj Gori to budu dozvolile, navodi se na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Đoković je uputio čestitke i zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori koja, uprkos teškim uslovima i vanrednim okolnostima, organizuje Dječiji sabor na kome učestvuje oko 2.000 djece i mladih, ukazujući na određene životne vrijednosti koje su mu značile i koje mu i danas znače u ličnom i profesionalnom životu.

“Trudite se da živite što bolje i da sebi obezbedite najbolji mogući život i sklad, mir u duši, a to ćete jedino postići u onoj punoj meri u kojoj želite, ukoliko se brinete o drugima. Želio bih, takođe, da vam poručim da budete hrabri i odvažni, uprkos tome što ćete verovatno kroz život nailaziti na mnogo otpora i osuda ako ste drugačiji, a treba da budete drugačiji i da težite da budete najbolja i najoriginalnija verzija sebe. Samo tako možete zapravo da ispunite neku svoju životnu misiju, jer smo svi različiti na svoj način”, naveo je Đoković.

On je učesnicima dječijeg sabranja poručio da slobodno maštaju i stvaraju neki svoj svijet, svoju realnost za koju smatraju da je najbolja za njih i za sve ljude oko njih.

“Imajte na umu da niste sami, volite prirodu, razumite svet u kojem živite jer samo na taj način možete da budete u potpunosti usklađeni i ispunjeni. Šta god izabrali da radite u životu profesionalno, ipak, duša, srce i um trebaju da budu izbalansirani. U današnjem materijalnom trodimenzionalnom svetu nas često podsećaju kako treba da živimo iz glave i sve je to u redu, ali sve ređe i ređe se ljudi podsećaju na ono što je istinski najbitnije, a to je duh, duša, srce, ljubav i mir”, naveo je Đoković.

Iz Mitropolije podsjećaju da je Đoković 6. marta podržao litije koje su se održavale širom Crne Gore zbog usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Tada je na Tviteru, uz fotografiju sa jedne od litija ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, objavio poruku: “Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori”.

“Novak Đoković, najbolji teniser svijeta ujedno je veliki dobrotvor i ktitor naše Svete crkve. Učestvovao je u obnovi Crkve Svetog arhangela Mihaila u Jasenovom Polju kod Nikšića, u rodnom mjestu svojih predaka i 2012. godine prisustvovao njenom osvećenju, kao i Crkve Svetog Atinogena u Vučijem Dolu, koja je osveštana na 140. godišnjicu čuvene bitke u kojoj su crnogorska vojska i hercegovački ustanici 1876. do nogu potukli tursku vojsku”, navode iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana