DF: Crnogorska vlast pravi koaliciju sa albanskim ekstremistima protiv SPC

Agencije
DF: Crnogorska vlast pravi koaliciju sa albanskim ekstremistima protiv SPC

Podgorica - Opozicioni savez Demokratski front (DF) danas je ocijenio da je crnogorska vlast ušla u otvoreni obračun sa pravoslavnim vjernicima i tradicionalnom Crnom Gorom što pokazuje i današnja zabrana liturgije na Ivanovim koritima.

Iz DF-a navode da je sramnu zabranu održavanja liturgije na Preobraženje izdao crnogorski ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodzić.

Iz ovog saveza podsjećaju da policija proteklih dana nije reagovala na divljanje albanskih ekstremista koji su upadali u manastir Beška na Skadarskom jezeru i maltretirali monahinje, kao što su u Svaču kod Ulcinja podržavali one koji su sprečavali liturgiju i jurišali na Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita Amfilohija.

"Današnji atak na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u režiji policije i ministra Nuhodžića potvrđuje da su dešavanja u Beškoj, Svaču, incidenti na Ivanovim koritima, krstionici na Miholjskoj Prevlaci, projekat u kome učestvuju fanatici iz režima i dijela opozicije u dosluhu sa albanskim ekstremistima i da je to koalicija za obračun sa pravoslavnom Crnom Gorom", ocijenjeno je iz DF-a.

Iz ovog saveza konstatuju da se vlast poigrava sa sudbinom Crne Gore, te da pravoslavni vjernici ne smiju da nasjedaju na provokacije, ali moraju biti spremni da štite svetinje i crkvu koja je i stvorila Crnu Goru.

"Na Trojičindanskom saboru u Podgorici jasno je iscrtan put kojim treba da idemo sa ciljem zaštite vjere i naroda i kako bi se zaustavilo dalje ponižavanje ove zemlje od strane onih koji su pravoslavlje označili kao neprijatelja i smetnju za svoje lične i nacionalne interese", naglasili su iz DF-a.

Podsjetimo, policajci sa interventnim vozilima spriječilo su jutros sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske da uđe u Crkvu posvećenu današnjem prazniku Preobraženja Gospodnjeg na Ivanovim koritima podno Lovćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana