Detalji incidenta u školi u Sjevernoj Makedoniji

Agencije
Detalji incidenta u školi u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLjE - U Osnovnoj školi “Strašo Pindžur” u Karbincima u Sjevernoj Makedoniji jutros je pokušana otmica dvoje djece šestog i devetog razreda, tvrdi predsjednik opštine Karbinci Viktor Paunov, dok je policija saopštila da je oko 9.30 u školsko dvorište putničkim vozilom marke “golf” došao mladić, koji je, prema prijavi, pozvao jednu učenicu da uđe u njegov automobil kako bi je vodio na kafu.

Kako se navodi u saopštenju policije, ona se odmah vratila u školu i prijavila se direktoru.

-U ovom nemilom događaju koji se dogodio jutros nešto poslije 9.30 časova, došlo je do pokušaja kidnapovanja dvoje djece, odnosno dvoje učenika OU „Strašo Pindžur” ovdje u Karbincima. Ono što imam kao informaciju od osoblja škole i inspektora da je bilo takvog pokušaja, ti otmičari su pokušali da uvedu djecu u vozilo koje je ušlo na početak dvorišta. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Istraga je u toku, radi se na utvrđivanju registarske tablice samog vozila - rekao je predsjednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

On apeluje na roditelje i sve one koji se kreću u ovom dijelu da ne brinu, ali je uputio i apel MUP-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Štip da povećaju bezbjednost ovog dijela opštine Karbinci, bar u školama jer posljednjih godina nema policijskog obezbjeđenja.

-U policijskom saopštenju se navodi da je danas u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u opštini Karbinci prijavljeno da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u “golfu”, a koje je, prema prijavi, pozvalo učenika da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru – kaže policija.

Sekretar škole: Nije bilo pokušaja otmice

Sekretar škole u Karbincima, kod Štipa Lilijana Trendafilov izjavila je danas nije bilo pokušaja otmice u tamošnjoj Osnovnoj školi.

- Nije tačno da je u pitanju pokušaj otmice, nije bilo nasilničkog ponašanja. Dječak od oko 20 godina prišao je učenici devetog razreda na ulazu u školu i pitao je da li želi da ide sa njim. Ali ona je to odbila i odmah krenula ka ulazu u školu - rekla je Trendafilova za skopsku Večer.

Ovaj incident se dogodio juče, a skopski mediji o njemu danas izvještavaju oprečno.

Izjava sekretara škole Trandafilove podudara se sa objašnjenjem MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana