Damir Krstičević izmiče pravdi

Srna
Damir Krstičević izmiče pravdi

Beograd - Beogradski advokat Dušan Bratić, koji je u januaru podnio krivičnu prijavu srpskom Tužilaštvu za ratne zločine protiv aktuelnog ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića zbog masakra u akciji “Maestral” 1995. godine, izjavio je da, prema njegovim saznanjima, Tužilaštvo nije preduzelo gotovo ništa.

“Prema mojim saznanjima, Tužilaštvo za ratne zločine, osim što se upoznalo sa navodima i podacima iz krivične prijave, nije preduzelo ni prikupljanje potrebnih obaveštenja radi ocene da li će sprovesti istragu, a kamoli da je preduzelo dokazne radnje”, rekao je Bratić za beogradsku “Politiku”.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Vasilije Seratlić rekao je da se Tužilaštvo vodi predmet za zločin selu Bravnice kod Jajca u septembru 1995. godine i da se on nalazi u predistražnom postupku, rekao je zamjenik tužioca .

Seratlić je za beogradsku “Politiku” rekao da Tužilaštvo preduzima neophodne radnje, ali nije precizirao šta je u vezi sa prijavom, jer, kako je objasnio, zakon ne dozvoljava da se iznose u javnost detalji predistražnog postupka.

Nekadašnji komandant 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, aktuleni ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević komandovao je jedinicom koja je napala autobus u izbjegličkoj koloni u selu Bravnice 13. septembra 1995. godine i usmrtila 81 srpskog civila, među kojima je bilo osmoro djece.

Tokom zajedničke vojne operacije hrvatskih i bošnjačkih snaga “Maestral”, koja je trajala od 8. do 17. septembra 1995. godine, ubijeno je 655 i prognano oko 125.000 srpskih stanovnika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana