Dajković: Podgorica da se izmakne od bilo čega u vezi sa rezolucijom

Srna
Foto: Slobodna Crna Gora

PODGORICA - Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković poručio je da je Crna Gora trebala da se izmakne od bilo čega u vezi za rezolucijom o Srebrenici i da je to otrovna strelica prema zvaničnom Beogradu i Srbima koji žive u regionu.

Dajković kaže da da mu je žao što zvanična Crna Gora sa ovom rezolucijom o Srebrenici nastavlja matricu koju je uspostavio nekadašnji predsjednik Milo Đukanović pod nekim spinom, kako je naveo, da se ne radi o žigosanju srpskog naroda nego da se radi o nekoj individualnoj krivici.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije rekao se ne radi o individualnoj krivici jer je individualno već presuđenoj 700 godina zatvorske kazne su dobili srpski vojnici koji su učestvovali u tome i ne samo srpski, bilo je tamo i drugih nacionalnosti koji su činili zločine u samoj Srebrenici.

Dajković smatra da je današnji dan veoma važan, te da je ključno šta će se lideri Zapadnog Balkana u Kotoru dogovoriti iza zatvorenih vrata, te da se nada da će sve ići u pravcu smirivanja tenzija i odbijanje, kako je naveo, harangi koja se vodi protiv srpskog naroda na svjetskom nivou.

“Ova tema jeste nametnuta Crnoj Gori, ali treba učiniti sve da se izbjegne zapaljivanje novog bureta baruta, koje će napraviti neko novo građansko krvoproliće ili neki novi građanski rat. Baš zbog toga smatram da je Crna Gora trebala da se izmakne iz toga i donese neki moratorijum ili neki leks specijalis po kome će da osudi sve genocide svuda na svijetu i na Balkanu i širom svijeta i da kaže evo sve smo osudili , imamo dovoljno svojih unutrašnjih problema, nemojte da nas maltretirate svake godine”, rekao je Dajković za Srpsku RTV.

On smatra da će ova rezolucija ako premijer Milojko Spajić bude istrajao na njoj nanijeti štetu prije svega njemu pa onda i zvaničnoj Crnoj Gori posebno imajući u vidu da u njoj živi više od 30 odsto Srba.

Dajković je pozvao da se makar bude uzdržano ukoliko već ne može da se glasa protiv rezolucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana