Crnogorski premijer: Besramno nam podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire i da protjerujemo Srbe

Srna
Crnogorski premijer: Besramno nam podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire i da protjerujemo Srbe

PODGORICA - Sve vjerske zajednice imaće isti status u Crnoj Gori, a svi nesporazumi biće rješavani na miran i demokratski način, poručio je crnogorski premijer Duško Marković na svečanosti povodom Dana nezavisnosti.

On je podsjetio da je prošlo 14 godina od kada je Crna Gora, kako je rekao, vratila ime i mjesto među državama svijeta i odlučila da sama upravlja budućnošću.

- Vjerovali smo da će u novoj realnosti savremene Crne Gore svi pronaći najbolji interes za sebe i svoje porodice i da će negiranje crnogorskog identiteta jednom za svagda ostati iza nas - rekao je Marković na sinoćnjoj svečanosti na Orlovom kršu na Cetinju.

On je naglasio da 14 godina kasnije treba pogledati istini u oči.

- Vrijeme nas je, u značajnoj mjeri, demantovalo - podjele nisu nestale - naveo je Marković.

- Besramno podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire, da protjerujemo Srbe iz Crne Gore, da u našoj zemlji samo što nije počeo bratoubilački rat - rekao je Marković.

On je poručio da će sve vjerske zajednice u Crnoj Gori imati isti status u okviru pravnog poretka države, usklađenog sa najvišim demokratskim standardima modernog svijeta.

Marković je rekao da će svi građani biti jednaki u pravima i obavezama i da će se svi nesporazumi u Crnoj Gori rješavati strpljivim i upornim dijalogom, na miran i demokratski način.

Crna Gora juče je obilježila 14 godina od sticanja nezavisnosti koja je izglasana na referendumu 21. maja 2006. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana