Crna Gora objavila rat mafiji

Agencija
Crna Gora objavila rat mafiji

Podgorica - Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je narušena usljed učestalih sukoba organizovanih kriminalnih grupa, zbog čega će biti formirani specijalizovani timovi koje će činiti predstavnici Tužilaštva, Uprave policije i drugih organa, sa zadatkom efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala.

To je dogovoreno na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

- Dogovorene su stalne i koordinisane aktivnosti koje će obezbijediti snažan i sveobuhvatan odgovor države organizovanom kriminalu - saopšteno je iz Vlade Crne Gore poslije sjednice Savjeta koja je sazvana nakon što su se za samo tri dana u Podgorici desila tri ubistva.

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su u subotu na Trgu nezavisnosti u centru Podgorice kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznat, muškarac.

Dražen Čađenović (31) poginuo je u četvrtak u podzemnoj garaži hotela "Premijer" na Rimskom trgu u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Jovica Rečević podnijeli su ostavke zbog pogoršane bezbjednosne situacije u Podgorici.

Ekspert za bezbjednost Zoran Miljanić kazao je da ga je Podgorica posljednjih dana podsjetila na Palermo s kraja osamdesetih godina prošlog vijeka.

- Ubice nisu prezale ni od toga da pored namjeravane mete likvidiraju i nedužne građane - naveo je Miljanić.

On je dodao da je pukom srećom izbjegnuta još veća tragedija kada je eksplodirao automobil Dražena Čađenovića.

Miljanić je kazao da su u Crnoj Gori do prije nekoliko godina bili aktivni klanovi jaki i na nivou Evrope.

- To su bili Šarićev, Kalićev i klan Keljmendija. "Kavački" i "škaljarski" klan su njihovi nasljednici, ali su još brutalniji u obračunima. Policija, mislim, da ni ne zna koliko ti klanovi imaju članova - dodao je on.

Bombom na kuću novinara

Ispred kuće novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju u nedjelju nešto prije ponoći bačena je bomba, od čije detonacije je oštećen jedan automobil.

Sadiković je rekao da vozilo nije njegovo, ali da je od nedjelje popodne bilo parkirano na mjestu gdje svakodnevno parkira automobil. Sadiković je rekao da je u pitanju rentakar vozilo beogradskih registarskih oznaka kojim se Bjelopoljac s prebivalištem u Austriji dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana