Crna Gora: Milan Knežević od danas u kućnom pritvoru

Srna
Crna Gora: Milan Knežević od danas u kućnom pritvoru

PODGORICA - Poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Milan Knežević danas je počeo služenje kazne kućnog pritvora u trajanju od četiri mjeseca nakon što je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu Osnovnog suda poslanicima tog opozicionog saveza da su u februaru 2017. godine verbalno i fizički napali poslanike Demokratske partije socijalista u holu Skupštine Crne Gore.

- Advokati Kneževića već sutra će predati ustavnu žalbu na ovu presudu. Podsjećamo da je ovu sramnu presudu donijela sudija Osnovnog suda Željka Jovović, a potvrdili sudije Višeg suda Miljana Pavićević i Radomir Ivanović, dok je sudija Branka Bošković izuzela mišljenje - saopšteno je iz DF-a.

Knežević je u skladu sa zakonom zatražio da mu se omogući odlazak na posao i obavljanje redovnih radnih obaveza, istaknuto je u saopštenju.

Iz DF-a smatraju da će "ova presuda ostati jedna od najsramnijih" u crnogorskom pravosuđu i da ona neće pokolebati ni predsjednika Demokratske narodne partije Kneževića niti DF da još snažnije i istrajnije nastave borbu protiv vlasti koja je privatizovala Crnu Goru.

Viši sud je u potpunosti potvrdio presudu predsjednika podgoričkog Osnovnog suda.

Prema presudi Osnovnog suda u Podgorici iz oktobra 2019. godine, Knežević je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na četiri mjeseca zatvora u prostorijama u kojima stanuje, dok su poslanici DF-a Branko Radulović, Milutin Đukanović i Marina Jočić za isto djelo osuđeni uslovno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana