Crna Gora: Hapšenja zbog zastave, krivične prijave zbog liturgije

Srna
Crna Gora: Hapšenja zbog zastave, krivične prijave zbog liturgije

PODGORICA - Službenici Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli su krivičnu prijavu protiv sveštenika koji je zajedno sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u Crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana, a jedno lice uhapšeno je zbog isticanja dvije zastave druge države.

- Policija je juče podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M.L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

M.L. je na ovaj način prekršio privremenu mjeru Ministarstva zdravlja o okupljanjima građana kojom je ograničeno okupljanje na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, navode iz Uprave policije.

Na tom skupu muškarac S.I. je istakao dvije zastave druge države i on je uhapšen sinoć zbog počinjenog prekršaja iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru.

- S.I. je jutros priveden nadležnom sudiji za prekršaje radi daljeg postupanja - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana