Crna Gora: Državljanin BiH švercovao cigarete, a Nikšićanin vinjak

Srna
Crna Gora: Državljanin BiH švercovao cigarete, a Nikšićanin vinjak

Podgorica - Službenici Uprave policije Crne Gore oduzeli su od jednog muškaraca 99 paketa alkoholnog pića, a od drugog 55 šteka cigareta i podnijeli krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina, a ukupna vrijednost robe je oko 5.500 evra.

Crnogorski policajci su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću uz krivičnu prijavu priveli muškarca čiji su inicijali R.P. /49/ iz Stoca, državljanina BiH, kod kojeg je pretresom vozila ispod haube pronađeno 55 šteka, odnosno 550 paklica više vrsta cigareta, koje su bile bez akciznih markica, vrijednosti od oko 500 evra.


sumnja se da je R.P. cigarete, za koje nije imao dokaz o porijeklu, nabavio u svrhu dalje prodaje na sivom tržištu, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

R.P. je sa cigaretama i vozilom potom predat službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta koji su ga procesuirali nadležnom tužiocu.

Službenici policije su na magistralnom putu Žabljak-Šavnik zaustavili teretno vozilo "fiat", nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao S.P. /36/ iz Nikšića.

Pretresom vozila pronađeno je 99 paketa sa 594 flaše vinjaka "rubin", vrijednosti od oko 5.000 evra. Sumnja se da je ovo alkoholno piće, za koje S.P. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu, bilo namijenjeno daljoj prodaji na sivom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana