Cetinje: Od Kaluđerovića oduzet pištolj, Borilovićeva porodica na sigurnom

Tanjug
Cetinje: Od Kaluđerovića oduzet pištolj, Borilovićeva porodica na sigurnom

PODGORICA- Policija je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je juče u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzela pištolj koji će biti predmet daljih vještačenja, pišu Vijesti.

Kaluđerović je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio 10 osoba prije nego što je ubijen, a Kaluderović je dovođen u vezu sa njegovom likvidacijom.

Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbjednosti Podgorica Srđan Korać izjavio je na TV Vijesti da se saslušavaju svjedoci, kao i da će biti obavljen veći broj vještačenja u Kliničkom centru.

Trenutno se čeka balistički nalaz.

-Uviđajni postupak je u toku, po nalogu tužioca biće sproveden veliki broj vještačenja - naveo je Korać.

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju „informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete“.

Korać je poručio da će biti preduzeti sve mjere i radnje da ta porodica bude bezbjedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

-Očekujem da to razumiju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumijemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svjesni da oni nisu odgovorni za zločin - istakao je Korać.

Povrijeđeni u stravičnoj pucnjavi na Cetinju, koji su zbrinuti u Opštoj bolnici "Danilo Prvi", kaže ljekar  ove zdravstvene ustanove Dragan Sorat, stabilnog su opšteg zdravstvenog stanja.

Sorat je naveo da je pacijent A.D. (31) na konzervativnom tretmanu i da će na liječenju ostati do daljeg, dok će D.Č. (87)  narednog dana biti puštena kući, prenosi RTCG.

U pucnjavi u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

Prema zvaničnim podacima, napadač je u petak u 15.30 časova ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca rekao mu da mu je pobio familiju.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka i da se utvrđuju okolnosti zločina i da li je ubica preminuo kod posljedica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana