Bečić odgovorio Dodiku: Sam sebi saopštio da je nepoželjan

Tanjug
Bečić odgovorio Dodiku: Sam sebi saopštio da je nepoželjan

PODGORICA - Predsjednik crnogorske skupštine Aleksa Bečcih reagovao je na izjavu srpskog člana i predsjedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, da oni koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku, porukom da je Dodik, kako je naveo, "sam sebi saopštio da je nepoželjan".

Bečić je to napisao na stranačkoj fejsbuk stranici, uz tekst rezolucije na kojem su posebno uokvirene tačke 3 i 8 tog dokumenta.

U tački 3 se osuđuje, kako se navodi, "pokušaj pripisivanja odgovornosti ili krivice srpskom, bošnjačkom i hrvatskom narodu za genocid...".

A u tački 8 se navodi da se tom rezolucijom "najoštrije osuđuju svi zločini počinjeni na prostoru bivše Jugoslavije i izražava saosjećanje za sve žrtve kao i za njihove porodice....".

U sotalim članovima pomenute rezolucije u tački 1 se najoštrije ouđuje "genocid u Srebrenici, a u narednoj tački 2 se potvrđuje da se "genocid dogodio na tlu Evrope poslije Drugog svetskog rata u kojem je stradalo preko 8.000 bosnjačkih civila".

Tačkom 4 rezolucije se traži sankcionisaanje negiranja genocida, a narednom se ukazuje na značaj da 11. jul bude proglašen Danom sjećanja i u Crnoj Gori.

Dodik je ranije osudio donošenje rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu i poručio da u Republiku Srpsku "nisu dobrodošli" oni koji su glasali za taj dokument jer ta njihova odluka predstavlja "direktan udar na RS i srpski narod".

Rekao je i da se Skupština Crne Gore pretvorila u, kako je naveo, "antisprsko političko pozorište".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana